24.8.08

ΚΑΡΒΟΥΝΟ.GR " ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΚΑΜΕΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ". ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ...

Πέρασε κι όλα ένας ολόκληρος χρόνος από τις φωτιές που όλους μας σημάδεψαν , στην Αρχαία Ολυμπία, και όχι μόνο … Μια μέρα που θα ήθελα να είχε σβηστεί από την μνήμη μου, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς θυμάμαι…

Σαν σήμερα , τέτοια περίπου ώρα συνέβηκαν όλα αυτά που δημοσίευσα στο ΚΑΡΒΟΥΝΟ.GR με τίτλο «το χρονικό ενός καμένου χωριού»

10.8.08

ΛΑΪΜ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΑΡΙΝΕ ΚΑΙ ΞΥΦΙΑΣ ΜΕ 4 ΠΙΠΕΡΙΑ.




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ:









  • ΓΑΡΙΔΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ (ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΑΡΚΑ)



  • ΤΡΙΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


  • ΧΥΜΟΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤ ΑΠΟ ΛΑΪΜ


  • ΤΖΙΝΤΖΕΡ


  • LEMON GRASS


  • ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ


  • ΑΝΘΟΣ ΑΛΑΤΙΟΥ


  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

  • SWEET CHILI SAUCE

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:


ΑΛΑΤΙ,ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΤΡΙΜΕΝΟ,ΛΕΜΟΝ ΓΚΡΑΣ, ΧΥΜΟΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΑΪΜ, ΤΡΙΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ ( ΜΠΡΙΝΟΥΑΖ ), ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΧΟΝΤΡΟΣΠΑΣΜΕΝΟ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, SWEET CHILI SAUCE ( ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ).


ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟ " ΨΗΜΕΝΕΣ " ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...



ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΥΠΕΣ ΑΠΟ ΛΑΪΜ, Η ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ.



ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ DRESSING ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΣ.



ΞΥΦΙΑΣ ΜΕ 4 ΠΙΠΕΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ



  • ΞΥΦΙΑΣ ΦΙΛΕΤΟ

  • ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 12 ΛΕΜΟΝΙΑ

  • ΑΛΑΤΙ

  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

  • ΚΟΚΚΙΝΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΜΑΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ ΣΕ ΚΟΚΟΥΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΞΥΦΙΑ, ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΩΝ ΛΕΜΟΝΙΩΝ, ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΙΠΠΕΡΙΑ ΧΟΝΤΡΟΣΠΑΣΜΕΝΑ...


ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 18 ΛΕΠΤΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟ ΧΟΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ.


Ο ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΛΑΦΡΥ, ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΒΟΗΘΑ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΝΑ "ΣΦΙΞΕΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ( ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


3.8.08

ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΤΙΚΕΣ











ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΣΤΙΔΑ ΡΟΔΟΥ... ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΟ POST ΣΤΟ fotografia.gr

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ


σήμερα Κυριακή , και κατά παράδοση βάζουμε φαγητό στο φούρνο και φτιάχνουμε ενα γλυκάκι , έτσι για να μυρίσει το σπίτι...


Χαλβάς Φαρσάλων λοιπόν...
Υλικά

250 γρ. νισεστέ ( ή κόρν φλάουρ)
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια
5 κούπες νερό
1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο ή καλαμποκέλαιο
ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
  • Γίνεται 1 1/4 κιλού χαλβάς
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Εκτέλεση
Κρατήστε μία κούπα από τη ζάχαρη κι ανακατέψτε την υπόλοιπη με το νισεστέ και τη βανίλια, μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε το νερό κι ανακατέψτε να διαλυθούν καλά. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα με πάτο 25 εκ. σωτάρετε τ' αμύγδαλα σε μία κουταλιά από το βούτυρο ή το λάδι. Αφαιρέστε τα με τρυπητή κουτάλα και φυλάξτε τα. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχραη που κρατήσατε λίγη, λίγη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου να λιώσει και να γίνει σκούρα ξανθή καραμέλα. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα σ' αυτή το νερό με το διαλυμένο νισεστέ και τη ζάχαρη. Βάλτε και πάλι την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά και βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπάτουλα, ώσπου να γίνει μια πηχτή, γυαλιστερή, διαφανής μάζα, που να ξεκολλάει από το τοίχωμα της κατσαρόλας. Ρίξτε μέσα τ' αμύγδαλα, δυναμώστε τη φωτιά και ρίξτε το βούτυρο ή το λάδι λίγο, λίγο, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί με τη μάζα του χαλβά. Όταν τελειώσει το βούτυρο κι ο χαλβάς αρχίσει να πιάνει κρούστα, σα να τηγανίζεται, στρώστε την επιφάνεια με τη σπάτουλα και ψήστε τον 5' - 6', χωρίς να τον ανακατεύετε, για να πιάσει κρούστα. Κατεβάστε τον από τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα μ' ένα ταψάκι κι αναποδογυρίστε τον χαλβά μέσα σ' αυτό. Όταν κρυώσει, κόψτε τον σε κομμάτια. Σερβίρετέ τον, πασπαλίζοντάς τον με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Διατηρείται εκτός ψυγείου.




mia doulia mou,gia enan gamo!elpizo na aresi!perimeno paratirisis kai sxolia!
thanks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...