9.11.07

Το Σουφλέ... και Τα Πρότυπα!


Αφού διαβάσεται πρώτα εδώ.... Και σας ανοίξει η όρεξη... Μπορείτε να φτιάξεται τις 2 αγαπημένες μου συνταγές για Σουφλέ!


ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ!!!


Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ανηθο ψιλοκομμένο
2 κούπες γάλα καυτό
1 χοντρή φέτα ζαμπόν ψιλοκομμένο
5 αυγά
7 κουταλιές αλεύρι
1/2 κούπα βούτυρο
Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το σπανάκι αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε καλά και το βράζουμε για μερικά λεπτά. Μόλις βράσει το στραγγίζουμε πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε.
2. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην σβολιάσει.
Προσθέτουμε το γάλα (καυτό), ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ζαμπόν.
3. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε ένα άλλο μπολ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα (ΠΡΟΣΟΧΗ in this point).
4. Στην κατσαρόλα που έχουμε την κρέμα (και που πλέον είναι χλιαρή) ρίχνουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τους κρόκους των αυγών και τέλος την μαρέγκα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (απαλά - απαλά... Απο κάτω προς τα πάνω για να μην μας χαλάσει η μαρέγκα) και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος το οποίο έχουμε βουτυρώσει (υπάρχουν ειδικά πυρέξ για Σουφλέ!).
5. Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος το σουφλέ μας να "ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ".


ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ!


Υλικά
4 αυγά
120 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. τριμμένο φουντούκι


Εκτέλεση
1. Λιώνουμε μαζί την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη. Και μετά σε άλλο καθαρό μπόλ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα!
3. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, σιγά σιγά στα κροκάδια ρίχνουμε το αλεύρι και στο τέλος το τριμμένο φουντούκι.
4. Αφού γίνει το μείγμα μας ομογεννοποιημένο!!! Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε σιγα -σιγά, απο κάτω προς τα πάνω.
5. Βάζουμε το μίγμα σε Πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
6. Τα Γλυκά Σουφλέ θα πρέπει στο εσωτερικό τους να είναι αρκετά υγρά...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑΑΑ!!!!

4 σχόλια:

kiki είπε...

Αν το κάνουμε σε ατομικά πυρεξάκια, πόσα περίπου βγαίνουν;

Ανώνυμος είπε...

Super!

magires.gr είπε...

oneiromageiremata : peripou 10 , analoga to megethos toy atomikou. An xoraei peripou 100 g to kathe pirexaki sou ( pou toso einai i merida kanonika) afti i sintagi tha sou vgali kamia 10aria.
Simvouli: kane tin misi dosi sta pirexakia pou exeis, kai dokimase na dis posa vgenoun. Ara tin epomeni fora tha xeris.

Asteraki : thanks ;-)

kiki είπε...

Eyxaristw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...